maanantai 25. heinäkuuta 2016

Dolmiksen ensimmäinen ristikko

Tänään pyöräilin tallille jo aika ajoissa ajatuksena käydä Platinan kanssa ihan pikkuisen ratsastamassa ennen Dolmiksella menoa. No nopsasti hevonen harjan alle, ja sitten varusteet päälle niin itselle, kuin hevosellekin. Otin pikkuiset alkukäynnit ja aloitin heti niin, että otin kierroksen ravia ja sitten pitkällesivulle laukka ja laukkojen välissä ravia. Toistin saman toiseenkin suuntaan, eli kaksi pitkääsivua laukkaa. Sitten olikin loppukäyntien vuoro. En voinut pitenpään sillä mennä, koska viideltä alkoi Arskan ja PPn tunti.


Dolmis tuntui jo alkukäynneissä ihan hyvältä, muttei mitenkään erikoisen reippaalta. Olin jo aamulla päättänyt, että tänään ei Dolmis laiskottele ja laitoinkin siihen vauhtia sen minkä pystyin ravin aikana. Ensimmäiseen suuntaan raviympyrä ei oikein sujunut, sillä hevonen oli vielä aika nukuksissa ja minun piti suorittaa semmoista kevennystehtävää, että ylhäällä kaksi askelta ja alhaalla yksi. Lisäksi menimme yhtä puomia, joka oli kentän pitkälläsivulla. Toiseen suuntaan tämä sujui hyvin, ja pääsin keskittymään enemmän kevennykseeni. Sain rytmin oikealle kohdalle parikin kertaa, ja menin pitemmän pätkän pysyen tässä kevennystehtävässä. Tehtävää auttoi, että ajatteli; "yks, kaks, alas...".


 Tuon tehtävän jälkeen Riikka muutti yhden puomin kolmeksi puomiksi ja rupesimme menemään sellaista tehtävää, että menimme ensimmäiset puomit käynnissä (kevyessä istunnassa) ysähdyimme Essä ja sitten menimme toisetkin puomit käynnissä, jonka jälkeen sai istua satulaan ja ottaa ravin(Muru meni laukkaa, kun minä ravasin). Ravissa tehtiin iso ympyrä Bssä, se johti yksittäisen puomin yli. Sitten portin jälkeen Assa otettiin käynti ja kierros alkoi alusta.
 Toiseen suuntaan tehtävä muuttui hieman (ravi osuus minulla sama), eli otimme ensimmäiset puomit käynnissä (kevyessä istunnassa) ja sitten otimme puomirivistöjen välissä ravin ja ravasimme jälkimmäisten puomien yli. Tämän jälkeen sai taas istua satulaan. Sen jälkeen tehtiin taas ympyrä Bssä yksittäisen puomin yli. Ihan lopputunnista Riikka laittoi pikkuisen ristikon jälkimmäisten puomien sijasta ja minä tulin sen ensiksi. Dolmiksen mielestä tämä puomihökkyrä oli outo ja se piti sitten mennä käynnissä.


 Mutta toisella kerralla mentiin hypyn kera yli, ja sitten sai tuo ajatus hyppäämisestä jäädä muhimaan Dolmiksen pieniin aivoihin.


Mur teki tällaisia hassunhauskoja laukkaloikkia. Minä annoin Dolmikselle pitkät ohjat ja me käveltiin, kun Muru vielä treenasi rauhallista laukkaamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti