keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Miten minusta tuli ratsastaja?

http://jalustin.net/postaushaaste/miten-minusta-tuli-ratsastaja/(vas) Martta ja Sherif, taluttajana Roosa, Meeri ja PP, taluttajana Eija, sekä minä ja Elsa, taluttajana Hannu. Kuvan ottaja on Pasi.

En oikeastaan muista, miksi ensiksi silloin 6 vuotiaana päädyin tunnille Relanderin ponitallille. Niinä kuutena ratsastustuntina kutsumanimeltään Jojo niminen isohko poniruuna päätyi suosikikseni ja hassu sattuma on, että törmäsin pari vuotta sitten Hevoshullun yhdellä palstalla Jojoa koskevaan ilmoituksen, jossa joku tyttö kyseli tämän ponin perään. Jouduin kuitenkin lopettamaan ratsastuksen hevosallergiani pahuuden takia.

Ensimmäinen kerta ilman satulaa menostani oli vain pikainen käväisy tallinkäytävällä Ramin selässä. Hirmuisen kiikkerältä ne pari askelta tuntui.

Kakkosluokalla aloitin ratsastuksen uudestaan, ja siihen muistaakseni vaikuttivat kaverit aika paljon, ja se, että olin aina ollut eläinrakas. Olin kai sitten saanut eräänä päivänä päähäni, että voidaanko me mennä ratsastamaan Martan (myöskin silloin kakkosella) ja Meerin (silloin 6v) kanssa? Tallikin oli niin lähellä.Ensimmäinen kerta, kun sain laukata PPllä.

Muistan ensimmäisen ratsastuskertani kuin eilisen. Sain ratsukseni PPn ja muistan, kuinkä jännää oli istua ison hevosen selässä. Eija talutti minua ja minä kysyin saanko ravata. Eija vastasi, että joo, ja silloin ravasin Eijan talutuksessa puolikkaan pitkänsivun verran. Se tuntui aivan kamalalta, mutta myös samalla ihanalta. Heti kotona alkoikin ruinaus, että milloinka mennään seuraavan kerran ratsastamaan. 

Kuva: Uutelan tallin facebook sivujen hirmuisen selaamisen tulos. Kuvan ottajasta ei tietoa. (vas) Martta ja PP, Eija taluttaa  ja minä ja Alli, Hannu taluttaa. Meerikin oli mukana, ratsunaan hänellä oli Sherif ja taluttajana  Roosa, joka sitten otti tämän kuvan.
Ensimmäiselle maastoretkelleni sain Alli-ponin. Hannu talutti minua. Ravata sain hieman. Talvi oli tosi kylmä ja minulle tuli tosi kylmä, vaikka minulla oli päällä toppatakki ja toppaliivi, sekä talviratsastushousut. Muuta en oikeastaan muista. 

Pikkuinen Jousikas. Todella onnistunut kuva pokkarikameralla otetuksi.
Alla ihka ensimmäinen Youtube videoni, jossa on kuvia Jousikkaasta pienenä, kun sini ratsasti Elsalla selkähevosena ja Jousikas rallitti edestakaisin kentällä.
                                                 


Kaksi vuotta ratsastimme epäsäännöllisesti, noin yhden kerran kahdessa viikossa, sillä asiun silloin vielä Mikkelissä. Kaksi päiväleiriäkin vietettiin ensimmäinen kesällä 2013 ja toinen kesällä 2014. Martta ja Meeri lopettivat ratsastuksen siinä 2014 kesän lopussa. Nyt olen käynyt säännöllisesti ratsastamassa (1kerta/viikko) Uutelan tallilla jo kaksi ihanaa vuotta.

Pikkuinen Onni (Tuurin Onni). Kenenköhän käsi tallentui kuvaan, Eija?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti