maanantai 6. kesäkuuta 2016

Laukkaa laukkaa, Dolmis!

 Pääsin tänään lähtemään tallille vasta 16.50 ja olin n. puolentunnin pyöräilyn jälkeen tallilla. Seurasin vähän aikaa ennen minun ja Ninan tuntia ratsastaneen ratsukon työskentelyä. Lähdin laittamaan Dolmista valmiiksi puoli kuusi. Harjasin sen oikein huolellisesti ja selvituin hännän ja harjan. Varusteet oli nopeat laittaa pälle ja olinkin juuri lähdössä kentälle, kun ennen meitä mennyt ratsukko saapui talliin.


 Kentällä kävelimme pitkin ohjin jonkin aikaa ja juttelimme hieman opettjan kanssa. Ensiksi otimme kaikkiin kulmiin voltit ja lyhyille sivuille pysähdykset. (Menimme puolella kentällä.) Sitten otimme tätä samaa kuviota ravissa, paitsi, että pysäytykset muutettiin neljäksi käyntiaskeleeksi. Alkuun ravin löytäminen neljän askeleen jälkeen oli hieman hankalaa, mutta se alkoi parin kerran päästä sujumaan ihan kiitettävästi. Dolmiskin tuntui olevan aika kivasti kuulolla.


 

 Aikamme tätä tehtyä vaihdoimme neljä käyntiä pysähtymiseksi ravista. Minulla tämä ei kyllä ottanut onnistuakseen ja opettajakin totesi tunnin lopussa, että Dolmis jäi aina hiipparoimaan käyntiin ja hieman puremaan kuolaimeenkin. Joten ravista pysähtymistä pitää harjoitella lisää. Sitten vaihdoimme suuntaa ja teimme tätä samaa. Dolmis oli tähän suuntaan ehkä hieman vastahakoisempi taipumaan, joka ilmeni pään alas painamisella. Itselläni oli ongelmana se , että istunta kippasi eteen, kun Dolmis nykäisi ohjia. Keskivartalon pystyssä pitäminen pitäisi harjoitella. 

 Muru laukkasi taas ympyrällä ja minä ja Dolmis käveltiin pitkin ohjin keskellä. Kohta keskusteltiinkin siitä, että otetaanko Dolmiksella laukkaa vai ei. No minun ilokseni tultiin siihen tulokseen, että kokeillaan vain. 


 Ensin kokeiltiin oikeaan kierrokseen. Ensimmäisellä yrittämällä tuli vain nopeaa ravia, mutta toisella kokeilulla tuli sieltä kaksi askelta laukkaa. Olin tosi iloinen, ett laukka edes nousi. Sitten kokeilimme vasempaan kierrokseen, mutta ensimmäisellä kerralla ei taaskaan tullut kui nopeaa ravia. Toisella yrittämälla laukka nousi hyvin ja laukka pysyi hienosti. Laukkasin puoli pitkääsivua, ennenkuin hidastin käyntiin vuolaiden taputusten ja kehujen kera, joita jatkuipitkälti portinpäätyyn asti.


 Lopuksi otimme taas samaa ympyrä pysähdys tehtävää. Ensiksi pari kierrosta käynnissä, ja sitten ravissa.  Lopputunnista oli Dolmiksen pään alas painaminen pahentunut ja jouduinkin olla tarkkana selässä. Dolmis olisi myös halunnut mennä käyntiä ja se yrittikin hieman laiskotella. Muru laukkasi vielä ympyrällä ja sitten menimme hieman rentoa ravia ympyrällä, ennen loppukäyntejä. Loppukäyntien aikana opettaja jutteli sekä Ninalle, että minulle tunnista, ja sain paljon kehuja rohkeasta ratsastuksestani laukannostoissa. On meillä kyllä ihan huippu opettaja!

Ennen tallin lähtöä poseerattiin kameralle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti